Jeg har også laget vørterbrød i dag og kommer med den oppskriften også. Vørterbrød syntes jeg er skikkelig jul’ette og kjempegodt med smør og brunost på
Bestefars favoritt var vørterkake, så mamma måtte alltid lage dette hver jul. Vørterkake er knallgod med smør og brunost på, og er en av de sunnere julekakene
Jeg fikk en forspørsel om oppskrift på vørterbrød og her er det. Mamma og pappa ble servert nystekt vørterbrød da de kom hjem etter en hel dag med julegaveshopping forrige lørdag og det gikk ned på høykant
Jeg dynker med litt presset sitrus, eller du kan tilsette syltede appelsin- eller sitronskall. (Muligens er den ikke fra munkene, men fra min Schanche-slekt som overtok klosteret etter munkene)
Vørterbrød. Surkål på 1-2-3. Fikenkompott til ost er en av flere tilbehør til jul. Gjennom de siste årene har jeg skrevet litt forskjellige tips og triks til julematen kombinert med en god del oppskrifter
Nå reiser han verden rundt som The Kitchen Tourist på jakt etter soul food, som reflekterer hans egen lidenskap til sitt hjertes afro-amerikanske California kitchen
Til jul lagde vi vørterkake og julekake med i brødbakemaskinen. Vi har en brødbakemaskin- nei vi har foresten to brødbakemaskiner - en hjemme og en på torpet
overflaten på vørterbrødene rett før de tas ut av stekeovnen. deigen heve godt opp 20-30 min. Pensle med vann og stek på nederste rille i varm stekeovn 190 o C i 45- 50
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.