Ein lærer stadig nye ting, sjølv om mykje matlaging går på autopilot når ein har gjort det nokre år. Då lagde eg ein västerbottenpaj, med den smaksrike västerbottensosten
Flate rundstykker er lette å ha påleggpå når ein skal ta med. Det er ikkje ofte eg bakar tre gongar på ei veka, og at eg lage samme oppskrifta har aldri skjedd før, men når eg fant denne, måtte eg prøva
Eit viktig oppdrag førte meg til Sverige på laurdag, det var ein strålande fin tur med fine damer som reisefølge og ny kunnskap om geografien både i Austfold og Akershus
Skal av ein heil og saft av ein halv appelsin (Ta gjerne det som er att på fjøla etter kuttinga. Eg har drive og eksperimentert litt med appelsiner i det siste, for å finne den perfekte desserten basert på denne saftige vinterfrukta
Du kan berre legge ringane på paien og. Denne gode paien var middag i går, hjarta lagde eg av ein slik lang, tynn paprika som vart delt i to og så sett saman motsett veg
Oppskrift på sukkerbrød. Sjølv legger eg gjerne eit bakepapir på toppen av formen når sukkerbrødet har stekt i 30 minutt, så det ikkje blir brent på toppen
I vår fant eg ut at det er skummelt å la eit så stort bestemorsteppe ligge på vent. Eit par dagar seinare fekk eg ein pakke i posten med garn nok til heile teppet mitt
Strø på revet ost. Ein grateng heilt utan pasta og potet. Skjær løk, squash og tomater i tynne skiver, og legg det taksteinslagt om kverandre over kjøttdeigen
Créme fraïche har den fordelen framfor rømme at den toler koking, og sausar med créme fraïche får ein utruleg rund og samtidig frisk smak på grunn av syra i den
Av utseende ligner de på Berlinerkranser, men jeg vil påstå at disse smaker mye bedre. Etter å ha hørt og lest om hvor besværlig originalen kan være å bake ("kle godt på deg, dra kakebordet bort til vinduet og slipp inn iskald desemberluft, bak for åpent vindu etc
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.