Pensle sidene med smeltet smør og dryss på mel. Sikt melet sammen med salt og bakepulver. Ha eggehvite i bollen og visp med en håndholdt elektrisk visp til eggehviten er stiv
Sikt i hvetemel blandet med bakepulver. med konjakk eller juice. Smak til med sukker. Fordel over en tredjedel av kremen over og legg på siste kakelag med resten av bærkremen på
70 g ristede valnøtter125 g smør220 g sukker1,25 dl melk2 ss kaffepulver200 g hvetemel1 ts bakepulver2 ts malt kanel2 egg1 ss kokende vann2 ts kaffepulver2 ts smør160 g melisHakk nøttene
Det tar bare noen få sekunder at lokket blir brunt, så pass på med haukeblikk. Marengslokk. stekes så på 200 grader i 10-15 min med plastfolie og keramikkuler og 10-15 min uten. Hvis dere ikke har sånne kuler, så stikker du hull i bunnen med en gaffel, og steker den i 25-30 minutter. Fyll så terteskallet med kremen og sett så i kjøleskapet i minst 2 timer, eller overnatten sånn at sitronkremen stivner
Frisk, søt og syrlig pai med sprø paibunn og søtt marengslokk. Slik er det med denne paien. Friske søtsyrlige rabarbrabiter, sødmen fra lekre norske jordbær, det søte marengslokket og den sprø paibunnen med den deilige smørsmaken
Legger jo ikke ut annet her enn det jeg virkelig vil dele med dere da…. Kaken skal lages iallefall noen timer, helst dagen før den serveres fordi den skal trekke med en sirupslake, noe som gjør den utrolig saftig
Rør dadler og nøtter med mel, bakepulver og krydder og vend alt inn i eggedosisen. Hell røren i en godt smurt brødform (du kan med fordel ha litt bakepapir i bunnen) og stek på nederste rille ved 180 grader i 35 minutter
Denne kaken smaker best med et litt syrlig fyll da marengslokket er ganske søtt. På grunn av den varme sommeren har rabarbraen i hagen kommet opp igjen, så jeg laget kaken med syrlige epler og rabarbra
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.