Du har kanskje hørt om vannkefir. Fermenteringstrenden har kommet for fullt og fjor var det mye snakk om Kombucha, men nå er det vannkefir som er det hotteste, og som også er er min favoritt
-kan gi mer energi. Vannkefir er en super god drikk som inneholder probiotika, ensymer, fordøyde næringsstoffer, aminosyrer, vitaminer, mineraler og billioner med probiotika
akseptert av ungdommen da jeg smaksatte vannkefiren med bær. helsefremmende egenskaper - kornene produserer millioner av gode bakterier og gjærsommer som balanserer
3,5 dl h-melk. 3,5 dl h-melk. . God morgen alle sammen. Her merkes det at høsten er på gang, de kjølige morgenene, trærne begynne så vidt å få gule blader og for ikke å snakke om at kveldene blir stadig kortere
kitchenkaos | kaos på kjøkkenet – men morro er det!
Jeg har erstattet mine daglige probiotika-kapsler med et glass av denne sprudlende friske drikken til hvert måltid, og håper på sikt at den i tillegg til andre hjelpemidler skal hjelpe til å få min skrantne kropp på rett kjøl igjen
-). Rå yoghurt er enormt enzymrik, full av helbredende melkesyrebakterier og fordi den ikke er oppvarmet mer enn maks 46-48 grader har den sine fettløselige og livsviktige vitaminer og sine mineraler intakt. Da bruker den å være ca 46-48 grader celsius. Siden vi er en storfamilie bruker jeg alltid å lage yoghurt i 2-liters norgesglass, men mange bruker tomme syltetøyglass, eller spesialyoghurtglass som tilhører spesialyoghurtmaskiner som du også kan kjøpe bla på Du bruker ca 1/2 dl starter (altså ferdig yoghurt) til 2. Den har egen yoghurtinnstilling og rommer ca 10-12 liter yoghurt. Yoghurten er ferdig i løpet av 6-12 timer. Jeg opplever at det går fint å gjøre forarbeidet rett før jeg legger meg og så står det over natten ca 7-8 timer. 6-12 timer
I raw food-verdenen skal man bruke rå mandler, noe som er både dyrt og vanskelig å få tak i. Noen steder ser jeg at det sies at nøttemelk fint holder seg i 4-5 dager, men det er ikke min erfaring. 5-6 dl vann. 5-6 dl vann
HER er link til særingene, som har lange tradisjoner og er for eksempel en nøkkelingrediens i det persiske kjøkkenet og i mange indiske curry-blandinger
Det finnes non-stick belegg av alle mulige slags sammensetninger. Jeg anbefaler at alle kaster alt de har av teflon og andre gryter og stekepanner med non-stick-belegg
Slo fra meg tanken om rødvinseddik, vannkefir og lime, men hva med min. 0,5 dl godt syrlig kombucha, hvordan du lager kombucha finner du her eller i min fermenterings e-bok
Du lærer å lage surdeigsbrød, vannkefir og sauerkraut. Lover å komme sterkere tilbake utover i uka (håper jeg da, må jo vente på disse datanett-menneskene)
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.