Fres løk og paprika i litt olje til løken er blank og mykTilsett hvitløk og la den frese med noen minutter før du tilsetter kyllingbuljong, linser og hermetiske tomater
Jeg strikket et par votter fra boka «Varme hender» av Ágústa Thóra Jónsdóttir for noen uker siden, men med mitt garn og min strikkefasthet ble de for store for mine hender
Bland deretter i de andre grønnsakene og stek de med et minutt eller to. Ha i karri, spisskummen og garam masala, og la krydderet surre med en liten stund
Smak til med evt. Stek currypaste et par minutter på svak varme i en kasserolle sammen med 1. Denne suppen er enkel å lage og har god smak av kokos og karri
Da tenker jeg det passer godt med en hot gryte á la gulasj til middag. Skjær svinefilet i mindre terninger og ha i en kjele sammen med grovhakket rødløk og purreløk, surr alt sammen til løken blir litt mykere og kjøttet har fått en fin farge
Skyll og legg linsene i bløt før du koker opp suppen med deilig løk, hvitløk og laurbærblader. Ikke la deg lure av et litt kjedelig utseende på denne linsesuppen
Skyll linsene godt under rinnende vann, og ha de i gryten sammen med grønnsaker og krydder. 12 - 14 minutter og smak til med pepper, mere lime eller fiskesaus hvis det trengs
I mellom alt påskegodteriet tenkte jeg at jeg skulle friste med en varmende kyllingsuppe. Ønsker du å lage en vegansk variant kan du bytte ut kyllingen med tofu eller bønner, og kyllingbuljong med grønnsaksbuljong
Bland til slutt inn kokte linser og smak suppen til med sitronsaft, salt og pepper. Dryss over hakket persille eller koriander og server suppen med godt brød
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.