Med skikkelig kvikklunch-appelsin-solbrille-solkrem vær, langrennsski, aking, grilling, lammelår, ekte påskehare på besøk, påskeegg med masse snop, og familiehygge kunne ikke påsken blitt bedre
-S Maten smakte supert ogkvelden fløy avgårde, nesten bokstavlig når det gjaldt undertegnede. -PVi kom oss inn, undertegnede var ikke så nøye med at det var overnattingsbesøk i huset, så klærne føyk av der det passet og jeg snorket vel før jeg i det hele tatt traff senga
Uansett, trekking av pinnekjøtt er vel verdt å prøve for den som tør å utfordre barndomsminna…. Når pinnekjøttet er nesten ferdigtrekt i vatnet, steiker dei det litt i løk- og smørblandinga – og serverer pinnekjøttet med poteter og tradisjonelt følgje
kikerter og hvite bønner, hermetisk. Tilsett alle grønnsakene unntatt kikerter og bønner. Helt til slutt har du i avrente kikerter og hvite bønner (Bønnemix)
Og så glad ble jeg at jeg lovet dem vanlige vafler til kveldsmat. Derfor ble det nesten vanlige vafler, med fullkorns hvetemel, sukrin, Berit Nordstrand sitt raps/kokos smør, rømme, melk, egg og masse deilig kardemomme
Velkommen til min nye blogg. Kveldssmoothie for god nattesøvn. og ta tiden tilb. Velkommen herr grønnkål. Moder-kombucha og vannkefirkorn er endelig kommet
Pene og små julekakerSom overskriften sier så er dette så og si klassiske serinakaker. Etter et søk i kokebøker og på nett fant jeg at stort sett alle oppskrifter er like på denne kaken
Ein kilo tørka klippfisk tilsvarar nesten tre kilo fersk fisk, og inneheld veldig mykje protein, sjølv om den har vore gjennom ein enorm «slankeprosess» under tørkinga
Helt likt ble det ikke, men nydelige blåskjell ble det, og heretter blir det nok denne oppskriften vi kommer til å bruke her hos oss når vi koker blåskjell
Endelig kan vi også lage oreo-kaker, uten gluten og melk. I hvert fall nesten. Har du ikke thermomix kan du legge kjeksene i en pose og slå løs med baksiden av ei sleiv
Det kommer jeg til å gjøre heretter, for det går veldig mye raskere. Hakk basilikum, grovhakket hvitløk og pinjekerner, tilsett olivenolje litt av gangen, ha tilslutt i parmesanost og smak til med salt og pepper
Arbeidet med disse deilige konfektbitene var godt i gang da det ble oppdaget at det var i minste laget med nugat, så det siste laget + sjokoladetrekket måtte utelates - uansett, konfekten ble "farlig" god, og bør nok oppbevares sånn litt ute av syne, ellers blir det alt for fristende
Jeg lagde noen med puffet ris og noen med peanøtter, fordi jeg elsker kombinasjonen av salt og søtt. Og peanøtter er jo lavkarbo i forhold til puffet ris
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.