På nyttårsaften hadde jeg lyst til å servere mat som ikke ville kreve så altfor mye styr på kjøkkenet etter at gjestene var kommet – vel er jeg glad i å lage mat, men når gode venner er på besøk vil jeg heller sitte og skravle og drikke vin enn å ha kjøkkentjeneste hele kvelden
Idag har vi laget risgrøt etter denne oppskriften. Rismelet vi brukte var denne typen. Og det er jo forsåvidt en ny smak, selv om dette også var risgrøt
p Til voksne lager jeg denne med rødvin, selleri, salt og sukker i sausen i tillegg. Jeg har fortsatt ikke tatt så veldig mye bilder under matlagingen av barnemat siden jeg ofte lager flere retter på en gang og er dødstrøtt når jeg gjør det, og resultatet (mos) ser ihvertfall ikke så spennende ut, hehe
Denne gangen prøvde vi oss på den «obligatoriske» hirsegrøten. Det gjør jernet mer tilgjengelig (men er visst mindre nødvendig enn ved enkelte andre kornsorter)
Endelig har vi fått gjort litt juleaktiviteter fortsatt, hehe. det hadde ikke jeg tatt med i beregningen først, så da måtte vi vente til dagen etter med å bake ut
Pæremosen blir veldig rennende hvis det er noe vann i, så hvis du bruker Aventmaskin kan det lønne seg å helle ut alt vannet før du snur og blender, ellers blir det pæresaft
Pæremosen blir veldig rennende hvis det er noe vann i, så hvis du bruker Aventmaskin kan det lønne seg å helle ut alt vannet før du snur og blender, ellers blir det pæresaft
p Til voksne lager jeg denne med rødvin, selleri, salt og sukker i sausen i tillegg. Jeg har fortsatt ikke tatt så veldig mye bilder under matlagingen av barnemat siden jeg ofte lager flere retter på en gang og er dødstrøtt når jeg gjør det, og resultatet (mos) ser ihvertfall ikke så spennende ut, hehe
Mange vil nok si at man ikke skal kødde med klassikerne… Ofte vil jeg kanskje si meg enig, men noen ganger ber bare klassikerne om å bli køddet litt med
Du trenger1 l ferske nyper eller 1/2 ltr tørkede nyper 1 l vann 1,5-2 ss potetmel3 dl eplemost1 ts kanel7-100 g sukker, eller eventuelt det søtningsmiddelet du måte ønskeFløte til kremNypene kokes hele etter at de er renset for blomst og stilk og vasket
Po piah tod (korriger meg gjerne på stavelsen her, da jeg har sett så vanvittig mange varienter der ute) som er en thailandsk type vårrull minner mye mer om det man vil få servert på restauranter i Norge
Det er ganske stive priser på salte kjeks i butikkene, ihvertfall visst du vil ha med forskjellige smaker på også, og igår hadde vi lyst å kose oss med ost og kjeks så da ble det hjemmelagde salte kjeks
I stedet for gløgg så lagervi glühwein og det smaker kjempegodt. Dette er veldig voksendrikke, et glass holder i massevis da den er full av rom, Harveys Bristol cream, rødvin,honning, kanel, brunt sukker og appelsin
Oreo bunnen kan du variere litt selv etter hvilke oreos du bruker. Slik lager du ostekaken. Om du vil lage en vegansk ostekake kan du prøve å erstatte eggene med non-GMO soya- eller solsikke lecetin
Da er hjemmelagde vårrullervirkelig verdt å prøve. - Start med å raspe gulrøttene, hakk kål opp i små strimler, finhakk chili'en, rasp hvitløken og finhakk litt fersk timian
Vårruller er noe vi har hatt lyst til å lage i lang tid hjemme hos oss. Forslaget har blitt fremmet og ivrig applaudert med jevne mellomrom, men så er det alltid noe som er viktigere å få laget
Hvit sjokoladefondant. Slik lager du sjokoladefondanten. Da bytter du melkesjokolade med hvit sjokolade (evt kakaosmør+noen dråper vanilje essens+søtning etter eget ønske)
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.