Viltgrytemed skikkelig viltsmak er helt nydelig mat, og dette er min favorittoppskrift. Smelt smør sammen med olje i en panne, og vent til det slutter å bruse
Ha den finhakkede charlottløken, hvitløken og timianen i gryta med litt smør. Server viltgryten rykende varm med fløyelsmyk potetmos eller kokte mandelpoteter på siden
Tilsett fløte og gi gryta et oppkok - smak til med salt og pepper. Svinegryte med godsaker. Resultatet blir en smakfull middag som er vel verd å vente på, og dersom du lager nok har du middag i to dager
Kantareller har en særegen og god smak, de passer bra som tilbehør på høsten, ogmed litt salt, pepper og fløte, blir den kremete, smakfull, mild og god
Gårsdagens middag ble en kremet viltgryte, krydret med enebær og timian. Noen fordeler finnes det likevel med høsten, og to av dem er viltsesongen og soppsesongen
Solen tittet frem og lyste omkapp med "skogens gull"Soppen stekes i ovn,noe som gjør hele prosessen latterlig enkel,og som samtidig gir en fantastisk god kraft å dyppe f
Den esken med solgule kantareller som står i grønnsaksdisken i butikken frister meg noe aldeles utrolig - jeg kan rett og slett ikke gå forbi uten å fylle en pose
Det er jo ikke til å stikke under en stol at det er sopp år i år, og for meg som forvandles til krøsemaja når høsten setter inn er det rimelig hardt medskogen full av blåbær og kantarell
Viltgryte er ypperlig kosemat når vinden rusker ute, og det er slettes ikke en dum julerett heller. Skyll potetene og tørt litt av de, før du har de over på stekebrett med en god skvett olje, havsalt og kvaster av fersk rosmarin
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.