4 skiver svinefilet (ca 150 g hver)2 ss hvetemelsalt/pepper1 eggca 1 dl strøkavring100 g smør2 ts grov Dijonsennep5-6 ansjosfileter2 ss hakket persillelitt sitronsaftRør smøret sammen med sennep, finhakket/most ansjos, persille, sitronsaft, salt og pepper
Vet du hva Wienerschnitzel har med Piccata alla Milanese å gjøre. Østerrikerne fjernet beinet fra kjøttet og Wienerschnitzelen var oppfunnet Piccata betyr liten har jeg blitt fortalt og Piccata brukes i dag også som betegnelse for små kjøttstykker som blir stekt
wienerschnitzel av kalv er jo en klassisker, men dette er slett ikke noen dårlig. svineschnitzel. Du kan lage deilig schnitzel av svinekoteletter, det blir kjempegodt
Stek Wienerschnitzelene slik at de er gylne. Server også Wienerschnitzelene med poteter og bacon. Jeg liker å bruke kalvekjøtt til denne retten, men det er ikke noe problem å bruke svinekjøtt
Til panert strimlet kyllingfilet, wienerschnitzel av banket kylling- eller svinefilet, eller hjemmelagde fiskepinner, vender jeg først i dette melet, deretter i sammenvispet egg, og til slutt i gari blandet med litt salt, paprikapulver og løkpulver
Hvor wienerschnitzelen egentlig kommer fra strides de lærde om. Wienerschnitzel med én stekepanne. Til høyre et stykke kalvebiff, til venstre et tilsvarende stykke banket ut med kjøtthammer og kjøttbanker
Gruner Veltliner er også en jovial følgesvenn til mat, og går like godt til friske salater til retter med kylling, wienerschnitzel eller lett spizy asiatisk mat for eksempel
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.