Wokit. Fargen er mørkegrønn og er saftig og sprø, noe som passer perfekt til grønnsakswok. I tillegg er denne vidundergrønnsaken veldig sunn, kalorifattig, rik på A- og C-vitaminer, kalsium og fosfor, og en av de grønnsakene som inneholder mest jern
Wok bare litt grønnsaker av gangen, slik at de holder seg fine og sprø. Jeg er så glad i wok. gulrot, blomkål, sukkererter, paprika, kål, purre, vårløk, selleri, brokkoli… Kanskje har du litt scampi i frysen
Stek grønnsaker raskt i flere omganger på høy varme i litt olje og krydre med pepper. Stek kjøttet på høy varme og tilsett hvitløk i skiver mot slutten
litt chili. I dag skal jeg dele en veldig god wokrett med dere. Jeg syns wokede grønnsaker med en eller annen type saus på er så godt, så for min del spiser jeg det gjerne bare sånn
Stek svinestrimlene i litt olje på høy varme i ei stor stekepanne/wokpanne. Sausen blandes sammen av østerssaus, soyasaus og hvitløk, av å til fersk ingefær om jeg har det i hus
Skjær kyllingkjøttet og grønnsakene i strimlerRist cashewnøttene i en tørr panne - sett til sideKok ris etter anvisning på pakkenStek kyllingen og grønnsaker på høy varme i litt olje - ikke ta for mye av gangenNår alt er stekt tilsettes woksausen
Du kan dele dem opp litt, så blir retten litt enklere å spise. Her får du oppskriften på en rask, smakfull og god wok, med friske asiatiske smaker og salt peanøttsaus
Da er det kjekt å ha ingredienser til en enkel wok som lages og spises på 1/2 time (. Når jeg har mye og gjøre og er travelt opptatt blir middagen av og til glemt
Ha sukker, vann, eddik, soyasaus, ketchup og hvitløk i en liten kasserolle, gi et oppkok. Bruk en stor wokpanne eller stekepanne, ha i oljen og stek kjøttet på medium til sterk varme til det nesten er gjennomstekt, gjør det gjerne i to omganger
Rydding i fryseren kan gi små overraskelser innimellom, så dette her blir en såkaldt restewok. Ha olje i en wokpanne, en gryte eller bruk en stor stekepanne
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.