En liten saus med bacon, soppog eple kokt inn med både rød- og hvitvin, samt litt brunt sukker. Dagens middag ble ytrefiletavsvin tilbredt SousVide, ovnsbakte rødbeter, stekt blomkål, stjernefrukt, norske reddiker og granateple
Kristian kokkelerer ting han ikke kan (og drikker vin i mellomtiden)
Skjær så tynne «disker» avsoppen, enten med mandolin eller med kniv. Ta persille, gressløk og vårløk og kjør i en blender eller stavmikser eller lignende med oljen
Spe på med oljen i tynn stråle og ta pauser innimellom hvor du sper på med litt og litt av vannet. Det geniale med denne boken er kombinasjonen av teknikker, kjøkkenkunnskap, med et havav oppskrifter hvor bare kreativiteten kan sette en stopper for å skape fantastiske retter til de du er glad i
Sil av sausen når den er klar, tilsett sennep og rett før servering tilsettes smøret. En liten middag komponert av det som var igjen i kjøleskapet etter en litt forkortet uke forrige uke
Jeg brunet det godt avog lot det steke videre på medium varme, før jeg la det til å hvile. Kryddersmøret lagde jeg ogsåav smør, hvitløk og en peppermix
Servert med druesalat, potetbåter, grønnsaker (på pose selvsagt) og saus (også pose. Etter å ha kommet hjem fra en fin ferie I Georgia, så er det godt å slappe avmed kjente , kjære matretter
Skjær kryss i toppen av poteten, og klem poteten åpen. Test om den er gjennombakt, med en stekenål. En klatt med smør, rømme eller kesam og litt finklippet dill
Stek videre til alt er ferdig. I dag har jeg laget en marinade som ytrefileten har fått steke i, og som tilbehør masse gode grønnsaker og små mandelpoteter
Ta ut stilken på soppenog skrap ut en del av innmaten med en skje. Hell av eventuell olje på fetaosten, og knus dem med en gaffel før du blander dette inn med de hakkede grønnsakene
Kjør dette en god stund medstavmikser eller en blender til den er helt myk og digg. En rask, sunn og enkel hverdagsrett som også går ned hos de minste, mye på grunn av umami og salt fra soyasmøret og den myke digge blomkålpureen
Kjør deretter alt med en stavvmikser til en er helt mykt og glatt og smak til med salt og sitron. Denne gangen var det en test ved å få et par variasjoner av pastinakk, samt en kraft av blåskjell som saus
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.