Når det hele er ferdigstekt, siler du av stekesjyen og reduserer den til saus på lav varme. Ølbraisert okse med saltbakt selleri, potetmos og einebærkrem - En ekte mannfolkrett
Jeg hadde noe fantastisk ytrefilet avokse (type Angus) liggende, perfekt å slenge på grillen. Mange nordmenn børster rusten av grillen i disse dager, det lukter grillpølser i hele nabolaget
Det er noe med smaken av soyasaus som kan være så sinnssykt vanedannende og sammen med frityrstekt biffkjøtt får du en nesten uimotståelig smakskombinasjon
Enten en hjemmelaget marinade av olje, grillkrydder, peppermix, cayenne pepper, sitronpepper, hvitløkspulver og saften av en halv lime, eller bare en ferdiglaget grillolje
Rør om av og til, det gjør ikke noe om løken virker litt brent noen steder. Ha gulrøttene i en foodprosessor eller hurtigmixer sammen med litt av kokevannet, en klatt smør og litt melk eller fløte
I Norge har det blitt tradisjon med «fredagstaco», noe jeg til stadighet har forundret meg over hvor oppstod Er dette et fenomen som har blitt fabrikert av dagligvarekjedene
Jeg fikk tak i noen flotte stykker oksehale hos Stavangers suverene slakter, og hele veien hjem tenkte jeg på kombinasjoner som ville sikre at kuas bakerste del ville holde på hovedrollen
Vi hadde besøk av gode venner. Hell av vannet og mos potetene. Da serverte jeg blåskjellsuppe med brytebrød som forrett, indrefilet med tilbehør som hovedrett og panacotta med bringebærsaus som dessert
Ytrefilet avokse. Legg ikke for mange biffer av gangen. Ta biffene ut av stekepannen etter ønsket steketid og la dem hvile lunt en kort stund før servering
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.