Jeg husker også at jeg elsket smaken og gledet meg veldig til vi skulle ha fårikål til middag. Ikke bare fordi jeg synes det var godt, men jeg har skjønt i ettertid at det også er veldig sunt
For deg som ikke synes at fårikål er det beste i verden – prøv denne og du blir garantert fornøyd. Vend lammeskivene i mel-blandingen og stek skivene til de er pent brune
Siste torsdag i september er fårikålens dag, det er rett og slett allerede i morgen. Legg kål og lam lagvis i ei stor gryte, ha over salt og hele pepperkorn
Welmoed Chenin Blanc er en tørr fruktig hvitvin fra Sør Afrika, som vist nok skal være perfekt til fårikål -og gjerne en litt utradisjonell fårikål med masse smak
Vidunderlig forfriskende sorbet med smak av jordbær og champagne er rask å lage. Hemmeligheten ligger i syltetøyet Strawberry Champagne Jam fra Stonewall Kitchen, som fås kjøpt i utvalgte Meny-butikker og spesial-/delikatesseforretninger i Norge (hør med importøren på firmapost@oluf
Kjøtt fra bog, nakke, bryst og slagside er som regel kjøttet som blir brukt til fårikålkjøtt. Dette kjøttet inneholder ben og en god del fett, noe som gjør kjøttet saftig og smakfullt og
Fårikålens Venner er en ekte grasrotbevegelse, bestående av lokalt innstiftede fåreninger med full styrings- og oppløsningsrett, uten noe som helst ansvar eller rapporteringsplikt utover hva de lokale vedtekter måtte diktere
I dag er det fårikålens dag, den faller på siste torsdag i september, og jeg har fått skikkelig godt lammekjøtt fra Dalen kjøttvarer, for skal man lage fårikål må man ha skikkelig kjøtt
Snart er det ogsåfårikålens dag, siste torsdag i september, så tidspunktet passer egentlig bra. Da jeg hadde noen lammeskanker i fryseren, tenkte jeg de måtte gjøre seg ypperlig i en fårikålgryte
Fårikål er Norges nasjonalskatt. Det er noe av det beste jeg kan få servert til middag og noe jeg siklet langt etter i alle de år jeg sverget til vegetarismens gleder
Høsten er lammesesong i Norge, og en eller flere fårikål-middager hører med. Etter litt frisk høstluft og en fin tur i fjellet med vakkert landskap, var det godt å sette seg ned å spise god, tradisjonell mat
Fårikål er en nydelig og enkel rett som alle kan lage. Det er selvsagt lurt å bruke salt og pepper for smakens skyld, og kanskje noen poteter, men selve retten består egentlig bare av to ingredienser
Da er det duka for å koke en durabelig gryte fårikålog invitere venner på fest. Sauer som får gå ute i det fri fra vår til høst og som har en god og varm binge om vinteren må ja være relativt fornøyd i mine øyne
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.