6 dl
sammalt spelt (har du ikke det, kan du bruke sammalt hvete, fin)
4 dl
hvetemel (jeg syns at dette er i meste laget med mel og at deigen blir litt hard, så hold igjen 1/2 dl av hvetemelet slik at du kjenner at deigen blir passe. Den skal "slippe bollen", men ikke bli tørr og hard.
50 g
gjær
3 dl
lunkent vann
1 revet
gulrot (jeg river den fint)
3 ss
olje (maisolje, rapsolje eller olivenolje, eller lignende)
1 ts
salt (har du urtesalt, så bruk gjerne det)
1 egg
til pensling (du kan også bruke vann eller melk)
Grove, saftige og nystekte rundstykker. Men seigheten kan gjøre det litt knotete å jobbe med. Denne oppskriftengirlitt ekstra dybde og saftigheti smaken på grunn av gulroten
Dette blirsaftigerundstykker som både smaker og dufter godt. Orker du ikke rulle, kan du bare rulle ut en stor pølse av deigen og så skjære avlange bitermed en skap kniv eller bruk deigskrapen
Grove saftigerundstykkermed frø og gulrot, nydeligtil frokost og fantastiski matpakken både til skolemat og turmat, dette er noen av de beste rundstykker jeg har bakt
Ikketrillrundstykker som vanlig. Ha igulrot, fibramel og sammalt hvete grov. Disse rundstykkene trenger ikkeforheving så de lager du kjapt om du skulle være fri for brød
Bak ut rundstykker og la dem heve seg ca en halvtime. Her med egg og briemed valnøtter ihonning. Bland det tørre før du har i lunken melk, honning og olje
Fortsett med å kjøre alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Kjempegode med feks cocosolje og brunost. Fikk så lyst på ferske rundstykker og blandet litt på slump av det jeg hadde i skapet
Ta deigenit av bakebollen og form tilrundstykker som settes på et stekebrett medlitt avstand. I stedet for runde rundstykker, er det gøy å lage figurer, tall eller bokstaver av deigen
Vend sammen og smak tilmedkarri, sitron, salt ,. Rens og finhakk sjalottløk, stangselleri og gulrot. Bland sammen majones , Diijonsennep, hakkede sylteagurk, hakkede kapers,
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.