Mest kjent utenfor Norge, er norsk sjøkreps under navnet scampi, som er det italienske navnet, utledet fra det greske skampê, som betyr bøyning eller buktning
Bland innforsiktig det tørre (sukrin, mandelmel og bakepulver ). Det er tilbake til hverdagen for mange, men jeg har fortsatt en uke ferie før hverdagen kaller på meg også
Når man har gjester faller ofte fristelsen for å lage noe man aldri har laget før. Selv om det krever litt forarbeid kan man i det minste være gjest i sitt eget selskap
Eller du stoler på at formen virkelig er non-stick som det står. Neste gang du skal bake , smør formen med denne vidunderblandingen, så slipper du at kaken sitter fast
Legg halvdelene med kjøttsiden opp i en ildfast form. Sjøkreps er dessverre ganske dyrt, men innimellom må man unne seg litt luksus – og da er grillet sjøkreps perfekt
Smak til med salt, pepper og sitron og noen tråder safran for farge og litt smak. Når den i tillegg er ekstremt enkel å lage er det ingen grunn til å la være
Kraften gir deilig smak, som jeg senere blander i kålrotstappen under kokingen, og smaksetter med. Det gode og for mange vanlige tilbehøret er kålrotstappe, melne poteter og kraften fra kokingen
Ta den opp og legg den straks i rennende kaldt vann foravkjøling. Serveres som en hamburger med butterdeig over og under, spinatsjøkreps og currysaus i midten
Potetene stekes gylne og sprø og legges på kjøkkenpapir for å dryppe av. Hjertesalat og sjalottløk vendes med dressing og serves med grillet sjøkreps og sprø poteter
Nydelig hvit og fin i fisken, la fiskeforhandleren gjør den klar for deg. Denne retten hadde vi til middag i helgen og er for meg en skikkelig festrett, så kanskje noe du kan lage til helga
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.