Mine Favoritter

Mine Favoritter

  • 5 Oppskrifter
Mine Favoritter
BRØD I LEIRGRYTE

BRØD I LEIRGRYTE

Om ikke alle har en leirgryte stående,så har har ihvertfall alle foreldre eller besteforeldreen gryte stående øverst på hylla å støve ned
Stort brød i leirgryte

Stort brød i leirgryte

Stekeovn 230 grader, 15 min til leirgryten og 40-45 min til brødet. 15 dl hvetemel + til utbaking1 pk tørrgjær2 dl sammalt grov rug1 dl havregryn1 dl sesamfrø1 dl solsikkekjerner1 ts salt2 ss olje8 dl lunken væske---HUSK Å LEGGE LEIRGRYTEN, LOKKET ÒG, I VANN I MINST 30 MINUTTER

Brød i römertopf / leirgryte

Mine pleier sågar å få enda litt mer tid på seg, men det varierer. 5 dl vann. 1,5 dl olje, bruk en god olivenolje