Legg lammeskankene tilbake i gryten og hell over øl og kraft. Brun lammeskankene godt på alle sider. Sett på lokk og la gryten trekke på lav varme i minst 2 ½ time til kjøttet løsner fra lammeskankene. 6 stk lammeskank. 3 dl øl (alkoholfritt kan godt brukes)
De lager seg sjøl faktisk. De senere åra har lammeskanker vært veldig «hot» på matfronten. Men de trenger tid (og du trenger selvfølgelig en god oppskrift og en jerngryte)
Væsken som du tilsetter blir til en nydelig saus/kraft, du kan bruke vin, kraft, øl eller bare vann, forskjellige grønnsaker kan også tilføre sausen en god smak
Oppskrift på ølbraisertelammeskanker. Ølbraisertelammeskanker får du et mørt smakfullt kjøtt og en helt fantastisk saus, server med en god hjemmelaget potetmos og grønnsaker
Har du ikke rødvin blir det godt med bare kraft også, litt øl eller fri fantasi. Bibringe, svinenakke, oksekjake, lammeskanker og andre rimelige kjøtt-typer kan lett bli ukens middags-høydepunkt
Det tradisjonelle tilbehøret er poteter, kålerabistappe (lenke), pinnefett og pølse, men etter hvert som pinnekjøttet brer om seg i landet, utvides også spekteret av tilbehør
Om du er på øl-humør, så er det hveteøl som passer som fot i hose. Lammeskank til Matua Pinot Noir. Den beste opplevelsen jeg har hatt med øl og asparges, var med Mack sin kristall witbier