Crispy ølbrød. . Ølbrød, bakt med Guinness. Øl og brød er godt hver for seg, og passer godt sammen. Lager man brød med øl får man et smakfullt og godt brød
Guinness ølbrød. 2 timer 30 minutterFrokost-ølbrød bakt med Newcaste Brown AleIngredienser300 gr Hvetemel 450 gr Fullkorn Hvetemel 150 gr Spelt 20 gr Salt 25 gr Gjær, fersk, blå type smuldres1 ts Bakepulver 1 ss Idun Ferskere baskt Kan sløyfes, men anbefales da baksten holder seg mye lengre5 dl Newcastle Brown Ale Eller annet øl, helst en Ale, det bør være litt søtt2 dl Lettmelk 0,5 dl Olivenolje Extra Virgin1 ss Maltekstrakt 50 gr Gresskarkjerner 50 gr Solsikkefrø 60 gr Sesamfrø 100 gr Havregryn, lettkokte InstruksjonerHa melk, øl, olivenolje og maltekstrakt i en bolle og varm detteHa gresskarkjerner, solsikkefrø, sesamfrø og havregryn oppi den varme væsken og la dette trekke i minst 15 minutterHa resten av ingrediensene i mikserbollenDet som har trukket i væske tilsettes i mikserbollen og eltes i 15 minutterLa heve til dobbelt størrelse (ca 30 minutter)Del deigen i ca 15 stykker på 125-150 gram
Guinness ølbrød. Våren nærmer seg med stormskritt. I visse deler av landet er den allerede her. Og hva er vel bedre enn å spise lunsj ute sammen med gode venner