Marinade. Bland alt til marinaden først, i en liten bolle. Legg søtpotetskivene i gryten, hell en del av marinaden over, legg fiskestykkene oppå og hell over resten av marinaden
Olivenolje bruker du blant annet som dressing, i bakverk, i marinader og tapenader samt i sauser. Fet fisk som ørret, makrell, sild og laks er de største tilførerne av omega-3-fettsyrer
Bakt ørret med pepperrotrømme. Carpaccio av laks eller ørret. 4 tynne skiver ørret eller laks8 aspargesJarlsbergost1 lime1 fed hvitløk3 ss olivenoljeSaltabladerSukkerSalt og pepperSort kaviar (kan sløyfes). Sett ovnen på 200 graderLag en marinade av 1/2 lime, salt, pepper og litt sukker og tilsett fiskenLag en ny marinade av hakket hvitløk, olivenolje, limesaft, salt og pepper og tilsett renset aspargesRaspe jarlsebergost og legg 4 håndfuller hver for seg på en stekeplate med bakepapirStek i noen munutter til de blir gylne og sprøStek aspargesen i et par minutter i ovnen eller i en panneLegg fritt valg av babyleafblader på tallerkenenDandér fisk og asparges over og pynt med litt sort kaviar og osteflarn. 4 tynne skiver ørret eller laks
Jeg starter forsiktig (ja jeg veit jeg kunne vært mer spenstig, men var sååå sliten etter noen lengre første dager på jobb) med noen marinerte stykker ørret med deilig krydret marinade som vi har jo jobb med soltørkede tomater ++ Disse kjøpes og kan legges rett i en alluminiumsform som kan hives i en varm ovn i 15 min (varm ovn betyr 200-250grader)