Vi hadde lite erfaring med lammestek. Behold strømpen rundt lammesteken. En stek på 2 kg, dvs ca. 14. 2 kglammestek. Sett ovnen på 125 grader, og bak den i to timer. Til slutt hadde vi varmen nede på 50 grader, og ettersom alt det andre nærmet seg var det på tide med den siste bruningen, før steken hvilte i omtrent 15 minutter, i aluminiumsfolie. 2 kglammestek
Idag var det lammestek på menyen, og jeg ble nærmest hoppende glad idet jeg tygde de første bitene- aromatene, sjyen, mør og saftig lammestek ga futt i smaksløkene
Bland vann, olivenolje, 1 ts harissa og en klype salt i en ildfast skål. 5-7 minutter) løftes grillristen opp og skålen med couscousen settes i midten av kullet, der gropen er. Couscousen tar 7-10 minutter å bli ferdig. 2 lammesteker delt i porsjonsbiter. 2,5 dl couscous. 5 dl vann. 1 dl skåldede mandler. 1 dl rosiner, gjerne økologiske
Server lammesteken med ovnsbakte poteter og freste grønnsaker. 1. Sett ovnen på 125 °C. Fres sjalottløken i 1 minutt i en kjele. 1,5kglammestek. 1 ts salt. 1/2 ts pepper. 1 ss olje. 5 dl ferskpresset appelsinjuice. 1 ss honning. 1 ss smør. 1 ss søt soyasaus (kecap manis)
Ha salt og pepper utenpålammesteken. 5 timer til temperaturen i kjøttet er 58-60 °C. 1lammestek, utbenet. 15 oliven, gjerne grønne og svarte. 150 g røkt sterk lammepølse. 1 bunt frisk rosmarin. 1 l kyllingbuljong. 1 pose safran. 50 g smør. 50 g parmesan. 1 dl kremfløte