Ande lår oppskrifter

Confit de canard

Confit de canard

Andelår nedlagt i eget fett. Varm en kjele ande/gåsefett. Det er lett å lage selv, men ferdige lår er å få kjøpe ferske i butikken fra flere norske leverandører
Helstekt and

Helstekt and

Stikk en kniv inn i et lår, eller løft litt forsiktig på den ene siden av anden for å helle ut litt kraft
Vincents leverer på høyeste plan

Vincents leverer på høyeste plan

Vi ble advart mot at det kunne være hagl i anden. Det jeg likte spesielt godt med denne retten var at vi fikk smake 3 forskjellige deler av anden, et stykke bryst, et stykke indrefilét og et lår
Gakk gakk til middag!

Gakk gakk til middag!

And er kraftige saker, men stekes den riktig, dreneres fettet i stor grad ut og du får herlig sprøtt skinn og mykt, saftig andekjøtt inni enten det er lår eller bryst, confit eller naturell

Andeconfit med småløk i rødvinssaus

- Andefett (dette trenger du selv om du ikke confiterer andelårene selv, potetene skal kose seg sammen med litt andefett i ovnen)

Fylt and i gelé

Den benfrie anden krydres med salt og pepper, rulles sammen og pakkes inn i aluminiumsfolie. Skjær med en skarp kniv langsetter ryggbenet og løsne kjøttet først på den ene, så på den andre siden, opp til vingepartiet og ned til låret

And med lavendelhonning

Skjær opp anden, legg vinger, bein og lår for seg og skjær brystet i skiver. Fjern innmaten og alt fettet inne i buken på anden

Bresert and

Sjekk mørheten ved å kjenne om låret slipper skroget når du brekker det til siden. Del anda i bryst og lår til passe serveringsstykker