Andebryst med rødkål oppskrifter

Honning-glassert andebryst med smak av jul

Honning-glassert andebryst med smak av jul

Server andebrystene sammen med rotmos, poteter, rosenkål og rødkål og ha portvinsaus over til slutt. Og vi fant på en oppskrift med rotpure, rødkål og en søtlig portvinsaus med rosiner som tilbehør
Julemat med dansk vri

Julemat med dansk vri

Dere kan helsteke and som i denne oppskriften, eller tilberede herlige andebryst (se blogg for oppskrift)

Andebryst

Begynn medrødkål. Snitt fettsiden på andebrystenemed en spiss skarp. Smak til med krydder og mer fett rett før servering
Grønnkål, Pinkel, og grønnlangkål!

Grønnkål, Pinkel, og grønnlangkål!

Vi har brukt den til stekt andebryst. Også rødkål er med. Her oppvarmet med ribbestykker og grønnkål. Det fine med grønnkål er at den trives godt utover vinteren
Spisskål med andelår

Spisskål med andelår

Skal jeg velge mellom andebryst og andelår, velger jeg helt klart låret. Begynn med å brune lårene lett, og imens de steker seg ferdige i ovnen, lager du den deilige rødkålsalaten

Charls’ julemeny anno 2011

Rosastekt andebrystmedrødkålpurè, rødkål, rosenkål, pommes anna og kryddersjy. Andebryst fungerer utmerket sammen med det klassiske juletilbehøret