And inneholder en del fett og trenger vin med syre for å rense ganen, samtidig som den trenger vin. Andeconfit er andelår som er kokt i sitt eget fett over lang tid, slik at det blir usedvanlig mørt og smakfullt
Første variant var med skagensalat, den andre en lun sellerirotpuré med bacon og den tredje en crispy duck variant med hoisin-majones, agurk, vårløk og grillede strimler av andeconfit
Forbered og stek andeconfit, lag potet og selleripuré (den kan varmes opp igjen rett før servering). Server gjerne retten med en god hvitvin, gjerne en Chardonnay
Crispy Duck blir, som regel laget med helstekt and eller andeconfit. Andeconfit er andelår som er kokt i andefett i mange timer -og etterstekes i stekeovn
Andeconfit er et godt eksempel på dette fettets anvendelighet. også som vin. I det sydvestlige Frankrike, i den regionen hvor de drikker mest vin og bruker mest ande- og gåsefett til maten, har de færrest hjerte-kar-sykdomme nest etter Japan
Andeconfit med småløk i rødvinssaus, Haricot vert (aspargesbønner) og ovnsbakte poteter . Jeg liker høsten, det er godt å bytte ut kjappe grill-retter med langtidskokte gryter, rødvin og kraftige sauser