Aprikos med konjakk oppskrifter

Nedarvet Fruktkake

Det beste med fruktkaker er at de blir bedre jo lenger de ligger. Jeg har jobbet litt med oppskriften slik at den passer til to vanlige brødformer
Engelsk fruktkake

Engelsk fruktkake

Kle en springform med bakepapir. konjakk eller brun rom til dynking. Dekk til kaken med folie etter 1 time slik at den ikke blir for brun. 2,5 dl lyse rosiner eller tørkede aprikoser. 1 dl konjakk eller brun rom
Fantastisk engelsk fruktkake

Fantastisk engelsk fruktkake

Pensle kaken med et tynt lag aprikosmarmelade (eller appelsinmarmelade), og kle den med marsipan. Begynn med å legge de tørkede fruktene i konjakk dagen før kaken skal bakes
Fruktkake til jul

Fruktkake til jul

ca like mengder rosiner, aprikos, sukat, tranebær. Avkjøl kaken noe i formen og dynk den medkonjakk eller rom
Fruktkake til jul

Fruktkake til jul

Du trenger ikke hakke opp nøtter og frukt, bortsett fra dadlene og aprikosene som kan skjæres i mindre deler hvis du syns det

Fruktkake

Skjær aprikoser i små terninger og grovhakk valnøtter. Smør formene godt, dekk ev bunnen med bakepapir

Fruktkake til jul

sultanas, aprikos, sukat, tørkede blåbær, tørkede tranebær. 1 dl calvados, konjakk , sherry, utblandet gløgg eller en smakfull eplemost. 1/2 dl calvados, konjakk , sherry, utblandet gløgg eller en smakfull eplemost til dynking av kaken
FRUKTKAKE SOM TRENGER LANGTIDSLAGRING

FRUKTKAKE SOM TRENGER LANGTIDSLAGRING

Kaken avkjøles i formen, så dynkes den med spriten du har valgt. Det er konjakken som glinser. siden konjakk, rom eller portvin er en viktig ingrediens

Fruktkake

Pynt kaken med et mønster av hele skållede mandler før steking. Mariner den tørkede frukten i 1 dl konjakk i ett døgn. 8 dl valgfri mikset tørket frukt i små biter, for eksempel rosiner lyse og mørke , aprikos, sukat, tørkede blåbær/ tranebær. 1 dl konjakk. 1/2 dl konjakk eller brun rom til dynking av kaken

Christers julegløgg og julesnaps

Pepperkaker med blåmuggost og aprikoser. Serveres sammen med rosiner, hakkede mandler og pepperkaker, gjerne med litt gorgonzolaost

Jan Ares Fruktkake

Skjær aprikoser/svisker/ananas/papaya i små terninger og grovhakk valnøtter/hasselnøtter eller mandler

Fylte aprikoser

Pynt med en sølvkule på hver. Kna konjakken inn i marsipanen. Snitt opp aprikosene på midten, men ikke helt igjennom

Fruktkake med konjakk

Del opp fiken, svisker, aprikoser og cocktailbær i mindre biter. Ha all tørket frukt i en bolle og hell over konjakk

Fruktkake i langpanne

Rør dette i eggedosisen sammen medkonjakk. Smelt smøret og bland med melken. Hakk opp nøtter og frukt og bland med melet

Krydderkake

Dekorer tett i tett med nøtter, dadler, fiken, kirsebær, aprikoser og rosiner. Varm aprikossyltetøy og pensle over

Reinsdyrfilet med tunge

Fres sjalottløk og aprikosbiter i usaltet smør. Kok ut pannen medkonjakk og kraft. Smak til med salt. Krydre med salt og pepper