Kutt aprikosene i to og fjern steinene. Denne syltetøykombinasjonen har jeg nevnt tidligere på bloggen, og den finner du (desverre) ikke i boken min siden jeg oppdaget den etter boken er utgitt
Denne spesiell type kake, med tynn, sprø bunn med syltetøy, fruktpuré, kandiserte frukt, tørket frukt, nøtter, mandler, sjokolade … det er så mange forskjellige typer av dem
Jeg brukte et bjørnebær og chillisyltetøy, som smakte veldig godt til, men jeg kan tenke meg at for eksempel aprikos eller appelsinsyltetøy også kan gjøre seg godt til denne retten, og sikkert andre typer også
Aprikos har lav glykemisk indeks. Granola kan brukes som frokostblanding, istedenfor syltetøy eller frukt på den vanlige frokostblandingen, på dessert, honningyoghurt, sviskekompott, fruktsuppe, fruktsalat, friske bær med mer
Denne scones-oppskriften fant jeg på en engelsk nettside, har tilpasset den til norsk vekt og mål, og synes faktisk de smakte riktig så godt, særlig med syltetøy på