En asiatisk utgave med herlige smaker. Blåskjell er en fantastisk muslingsart i blåskjellfamilien. Blåskjellet består av to skjell som ved hjelp av to lukkemuskler åpnes og lukkes
1-2 ss melange 1,5 ss brunt sukker 2 lime ( saften) 1,5 stk hvitløk ( finkuttet) 1 liten bunt koriander 1 liten bunt basillikum 2-3 ss sweet chilli sauce Kamskjell ( her kan du nok bruke alt fra kyllingbiter til blåskjell). Tips en venn 1-2 ss melange 1,5 ss brunt sukker 2 lime ( saften) 1,5 stk hvitløk ( finkuttet) 1 liten bunt koriander 1 liten bunt basillikum 2-3 ss sweet chilli sauce Kamskjell ( her kan du nok bruke alt fra kyllingbiter til blåskjell)
Grønnsakene kan byttes ut med det du har hjemme eller andre asiatiske grønnsaker du er glad i. Torsk kan også byttes ut med for eksempel crabsticks og blåskjell
Asiatiskeblåskjell 1 gul løk, hakket. Ingenting er som en god ekte Italiensk pizza. Får du til en god bunn så er det bare å toppe den med hva du ønsker
Alternativt kan scampi byttes ut med blåskjell. Blåskjellene kan da tilsettes. 25 g tamarind fra blokker (kjøpes i asiatiske matforetninger). 8 scampi uten skall evt blåskjell. 1 pakke urter - rice paddy herb / ngó ôm (kan kjøpes i asiatiske matforretninger) evt 3 stk vårløk og koriander
Vinen passer dessuten godt til sjømatretter med et asiatisk tilsnitt, for eksempel teriyaki-marinert laks, sashimi med mild ponzu-saus eller en thai- fiskesuppe
Blåskjell med en litt annen vri enn hva oss fleste er vant til. Jeg har lagd blåskjellene denne gangen på grillen siden det er sommer og sol, men har du ikke grill kan du gjerne lage disse i en vanlig kjele