I tillegg til de som er nevnt her, kan aubergine, røbete, asparges eller fenikkel passe i terten. Grønnsaksterten lager du i en fei, og den passer fint å servere både som lunch og til middag
En deilig og en delikat krydret suppe som vil gi deg energi for en dag som denne (jeg mener en ikke så varm og regnfull dag) … en veldig rask suppe å lage også… Perfekt å forberede når bilen din brøt og du selv er nød til å marsjere i regnet i over en time for å plukke barna dine, selv hunden min var ikke fornøyd med været…
Prøv en lekker forrett som både smaker godt og er enkel å lage. Egg og asparges er kjempegodt sammen. Kok eggene i 6-8 minutter avhengig av størrelse og hvor bløtekokte du vil ha deRens aspargesen og stek den sammen med bacon eller chorizoServer med eggene og et godt dryss parmesan og avsluttningsvis pepper
Når det er asparges å få kjøpt må du benytte sjansen for sesongen er så altfor kort. Asparges i seg selv trenger svært lite behandling og er nydelig i seg selv, men med dette tilbehøret blir retten en fantastisk fest
Skrell aspargesen hvis det er nødvendig. Høvle fire av aspargesene helt tynt med en mandolin (eller en ostehøvel) og legg dem i kaldt vann så de får litt ekstra spenst
mai, og det er noe i seneste laget. Grønn asparges er nettopp høstet inn. Men den kommer alltid godt, for det å meske seg med sin egendyrkede asparges kan ikke sammenlignes med å bruke innkjøpte
Når du skal lage hollandés visper du sammen eggeplommen og hvitvinen i en liten kasserolle, bruk svak varme på platen, og varm forsiktig opp til det begynner å tykne
Har du ikke tilgang på ramsløk lager du pesto av basilikum, ruccola, skvallerkål eller andre urter. Nå bugner det av fersk og nyplukket asparges i butikkene
Hvit asparges serveres ofte med hollandaise eller en smørsaus som er riktig så godt, men i dag har jeg laget en avocado og urtekrem som blir servert til aspargesen, sammen med noen skiver laks og kokte egg ble dette helt perfekt
Jeg laget litt spinat til. Uansett hvilken type du har kjøpt, så passer det fint med frisk asparges. Nydelig påskemat som er så kjapt å lage, at du rekker det før “afterski” begynner
Retten er veldig lett å lage, og fungerer bra som hverdagsmat. Kombinasjonen torsk, søtpotetpure med lettstekte asparges og soyasmør er uten tvil smaker som harmonerer