Hvit asparges omtales som det hvite gullet og den må ikke kokes for lite for da blir smaken bitter, men heller ikke for mye kokt for da blir de vasne - her gjelder den å finne den gyldne middelvei
Skrell den nedre delen på aspargesen, og kutt av. Bunt sammen en asparges og en stav parmesan med en. 8 grønne, friske aspargeser. Kok aspargesen i lettsaltet vann i 3-5 minutter, og
Visper sausen og kokerasparges. Sett den over en kjele med kokende vann. Nå er det endelig sesong for hvit asparges, den de fleste forbinder med hermetisert asparges,
Egg og asparges er kjempegodt sammen. Kok eggene i 6-8 minutter avhengig av størrelse og hvor bløtekokte du vil ha deRens aspargesen og stek den sammen med bacon eller chorizoServer med eggene og et godt dryss parmesan og avsluttningsvis pepper
Sett stekepannen på varm kokeplate og legg i gresskarkjerner og pinjekjerner, rist litt på stekepannen av og til, frøene skal ikke bli brent, men få litt farge
Når det er asparges å få kjøpt må du benytte sjansen for sesongen er så altfor kort. Asparges i seg selv trenger svært lite behandling og er nydelig i seg selv, men med dette tilbehøret blir retten en fantastisk fest
Lag en hvitvinsreduksjon ved å la det koke inn til ca halvparten. Det er vår og endelig asparges-tid. Når vannet koker, setter du bollen over kjelen mens du pisker konstant