Asparges ridderost oppskrifter

Pai med grønn asparges

Pai med grønn asparges

En annen bra ting med våren er asparges. I dag ble det derfor denne aspargespaien til lunsj som vi spiste på ettermiddagen ute på terrassen i strålende sol
Dagen derpå..

Dagen derpå..

Asparges med ridderost og spekeskinke. Dampet asparges først og tok på ost og skinke mend de var varme for at osten skulle smelte litt

Sommermat

Asparges kalt vårens aristokrat blant grønnsaker. Asparges finnes som hvite og grønne. Den hvite aspargesen gror ”under jorden” og høstes når hodet stikker opp, slik

Løk- og aspargespai

Kutt toppene av aspargesen og legg dem til side. Kutt resten av aspargesen opp i mindre biter. Kok løk, hvitløk og asparges i en gryte eller dyp stekepanne i litt lettsaltet vann til de er møre, ca 10 minutter. Kok aspargestoppene i vann 3-4 minutter og legg dem oppå paien før du serverer. 12 asparges. 150 g ridderost eller port salut