En suppe med masse gode råvarer, mettende og med kraftig god smak av bacon og bønner. Begynn med å kutte opp bacon, løk og hvitløk, ha litt olje i en tykkbunnet kasserolle eller en jerngryte og stek bacon lett brunt, tilsett løken og hvitløken, la alt surre på middels varme til løken begynner å få farge
Stek bacon raskt i stekepannen på middels varme og legg til sides på et kjøkkenpapir. Jeg har brukt en boks med blandede bønner pluss en rest jeg hadde i fryseren, men det spiller ingen rolle hva slags bønner du bruker
Du kan også fint bruke pancetta, bacon eller spekeskinke. Tyrkerne kan sin kuru fasulye – en gryte av hvite bønner i tomatsaus som er så populær at den gjerne fremheves som Tyrkias nasjonalrett
Det som gjør suppen ekstra smakfull er bacon, og ekstra næringsrik med masse grønnkål. Ha litt olje i en gryte og la den bli varm, surr baconbitene i oljen til de begynner å bli brun
Lett og rask pastarett med kremet saus og knasende sprøtt bacon, soltørkede tomater og haricots verts gjør denne retten, ikke bare sunn, men også til en super hverdagsklassiker