Fisken i seg selv har en mild smak og skaper ingen problemer, men med tilbehør som spenner fra baconog sennep til sirup og brunost blir lutefisk en kompleks rett med både fett, salt, sødme og en rekke ulike smaker som få viner greier å hamle opp med
Ruccola, paprika, agurk, baconog egg. Laks fra boks, agurk, norsk eple og fransk fiken. Lammekjøttdeig stekt med squash, gulrøtter og hakkede tomater + salt og pepper
Agiorgitiko passer best til mat, som grillet indrefilet av svin eller elgbiff med bacon. Agiorgitiko er en av nyhetene på Vinmonopolet nå, er absolutt også en diggbar vin
tynne baconskiver. Legg et blad basilikum på den halve fikenen. KALLES OGFINGERMATFIKEN I BACON5 tørkede fiken/ dadler 1 pk tynne baconskiver1 bunt fersk basilikumLitt usaltede pistasienøtterFikenene deles og litt pistasienøtter legges i. Rull en bit bacon rundt, legg på stekepapir og stek i 10 min. det bør være ei skive toast der og 5 tørkede fiken