En stund levde jeg med en kultur en venninne hadde opprettet, men da jeg nylig fikk ubendig lyst på hjemmebakte surdeigsbaguetter var den for lengst død, og surdeigstrenden så passé at ikke en eneste av mine hipsterkolleger hadde en surdeig å dele
Surdeig er en billig innvistering for å føle seg omnipotent Italiensk landbrødNok til 8 rundstykker og 4 baguetter ( eventuelt 8 baguetter eller 4 brød)Dag 1250 g hvetemel85 g durumhvete100 g surdeig ( jeg har brukt denne)4 dl vannDag 21,6 dl vann100 g surdeig 833 g hvetemel27 g saltDag 1Bland ingrediensene i e bolle. Elt deigen i minst 30 minutter og la deigen stå over natten dekket med et kledeDag 2 Tilsett så temperert vann, surdeig, hvetemel og salt i deigen fra dag 1 og elt dette godt i en kjøkkenmaskin, ca 30 min. 4 baguetter. 8 baguetter. 100 g surdeig. 100 g surdeig
Det er noe med å komme seg litt bort fra baguetten eller sandwichen. Denne skal lages med surdeig, men jeg bruker en "juksesurdeig" basert på eltefritt brød
Oppskrift på surdeig ligger under kategorien "bakstkjerring". Ville lage noen "rundstykker" som ikke var for fine, så laget en oppskrift med endel korn
Baguetter, foccacia, loff, brioche. I surdeig bruker jeg alltid økologisk hvetemel i starteren. De fleste foretrekker å lage større porsjoner med surdeigsstarter, men jeg synes den lille varianten funker bra, så føles det heller ikke så ille om I det danske surdeigsbrødet bruker jeg utelukkende økologisk mel
I byene ble det etter hvert neste konkurert ut av indistriproduserte baguetter. campagne, fokus, fransk, hvetemel, landbrød, oppskrift, pain, recipe, rug, sourdough, surdeig
Hell deigen ut på en melet flate, del den i to, og form to lange baguetter ved å strekke hvert emne litt og brette først den ene siden mot midten, og så den andre siden over der igjen