Her er både nøttebunn og gulkrem laget med Sukrin, en fullverdig erstatning til sukker i bakverk. Her har jeg holdt av litt av smøret og pisket dette inn i etter at blandingen er blir helt kald
Jeg foretrekker å lage små risboller slik at mine gjester i julen ikke blir forsynt av å ta en risbolle, men har plass til både 2 og 3 av det andre bakverket
Dette er en loff med kun fire ingredienser, den krever lite arbeid, men det kreves litt tid til heving, men da får du tid til å gjøre andre ting, til gjengjeld får du et bakverk som er ganske så perfekt og har en sprø knasende skorpe
Risboller er min barndoms favorittjulebakst og en av få tradisjonelle ‘bakverk’ jeg lager til jul. Verdens beste risboller 150g delfiafett 100g meierismør 100g mørk kokesjokolade 100g melkesjokolade 2 egg 2 dl sukker 3 ss sterk kaffe 100g puffet ris bittelitt maldonsalt, ca 1/4 ts (kan sløyfes) 4dråper romessens (kan sløyfes) Smelt delfiafettet og smøret i en kjele
Antagelig har jeg ikke lov til å kalle dette bakverket for pirog i det hele tatt, siden den russiske gjærbakstretten tradisjonelt fylles med kål og kjøtt
De er derfor ideelle i alle former for bakverk. Chiafrø er naturlig glutenfrie, inneholder mye kostfiber og er planteverdenens rikeste kilde til omega 3