Biffbourguignon ca 4 personer. Har du planlagt neste søndagsmiddag allerede. Hva enn du har på gang så foreslår jeg at du dropper det til fordel for denne franske forføreren
Ikveld har vi invitert til familiekveld med søsken ( svigersøsken ) og nieser og nevøer, barna får barnemeny ( pølse og pommesfrites ) og vi voksen skal kose oss med Elg Bourguignon, til dessert er det gele og vaniljesaus til barna og panna cotta til oss voksne
BiffBourguignon er en verdensklassisker som stammer sine røtter fra det franske bondekjøkken. Til Beef Bourguignon passer det perfekt med Grønnsaksmos til, av gulerøtter, pastinakk eller jordskokker
Ei venninne sa at det norske navnet var biff fra burgund, det sa meg forsåvidt heller ingenting. For dere som kjenner til kokken Julia Child eller har sett filmen Julia og Julia, så er nok navnet boeuf bourguignon velkjent
1 kg biffkjøtt250gr. champignon 2 fedd hvitløk 2 Laurbærblad Timian, salt og pepper Kutt biff og bacon i terninger, stekes i panne (litt og litt om gangen). Smak til med timian, salt og pepper (”,) 1 kg biffkjøtt
Oksekjøttet som helst skulle ha litt koking forsvann ned i andre gryter, eller blei male opp til karbonadedeig eller vraka heilt til fordel for biffar og andre dyrare stykningsdelar
Biff med østerssaus. Boeuf Bourguignon. Surf & turf retter som for eksempel biff med østerssaus, retter med både ansjos og tomat, kyllingkraft tilsatt fiskesaus, og andre kombinasjoner av proteiner fra sjø og land inneholder alltid overraskelser for smaksløkene