Fyll på med plåbær slik at det dekker godt og ser litt raust ut. Denne blåbærpaien var det egentlig eldstedatteren som hadde med seg oppskrift på for ca
Det er ikke feil med blåbærpai til frokost er det vel. Fyll så opp med havregryn som et lag nummer to og hell honningen over som et tredje lag på paien din
Blåbær fyll. Paibunn. 125g smør. 3,5 dl hvetemel. 0,5 ts salt. 1-2 ts sukker. 1-2 ss melk. Smuldre smøret i melet til en kornet masse, dryss salt og sukker over og samle deigen med melk
Å lage paibunnen går kjapt, selve fyllet er også kjapt å lage. Denne paien er ikke som vanlig søt blåbærpai, den inneholder også pasjonsfrukt, litt bringebær og hakkede valnøtter som gir tyggemotstand
Fyll. Så lager du fyllet. Når formene er ferdig tar du de ut, har i fyllet og smekker på lokket. Sommeren er i anmarsj og mange har sikkert noe bær eller frukt liggende nederst i fryseren som de må bli kvitt før neste innhøsting