Blåbærpai med lokk oppskrifter

Blåbærpai

Blåbærpai

Denne paien laget jeg medsmuldrelokk, men jeg syntes lokket ble litt vel søtt- så neste gang tror jeg bare at jeg lager litt mer deig, og lager et gitterlokk i stedet
Tilbake igjen

Tilbake igjen

I dag skal jeg dele blåbærpai-oppskriftamed dere,. Jeg bakte grove briks og blåbærpai, og ungene koste seg

Frisk blåbærpai

Knepp lokket sammen med bunnen i kantene. Margarinen skal være myk når du har den i sammen med sukkeret og vaniljeekstrakten
Lun og crispy blåbærpai

Lun og crispy blåbærpai

Varm blåbærpaimed is er en av mine mange favorittdesserter, og her om dagen måtte jeg bare lage den
Djevelens blåbærsaft og tyttebær-og-frukt syltetøy fra Leikanger

Djevelens blåbærsaft og tyttebær-og-frukt syltetøy fra Leikanger

Først gikk jeg igang med koking av blåbær… bærene trenger ikke være nøye renset- de skal skummes og siles, men hvis du vil bruke blåbærkjøttet som blir overs til noe ( jeg lagde blåbærpai), så bør de være renset godt
Enkel blåbær-smuldrepai

Enkel blåbær-smuldrepai

Jeg er så heldig å få levert mange liter nyplukka blåbær hver sommer, og da lages det blåbærpai. Dette er en veldig lettvinn variant som serveres varm eller lunka med is, krem eller vaniljesaus

Blåbærpai

Prikk med gaffel. Kjevle ut resten av deigen og fordel som lokk. Fyll paiskallet med bærene. Pensle med pisket egg

Blåbærpai

Fyll paiskallet med bær, strø over sukker. Legg den andre leiven over som lokk. Server paien varm, gjerne med pisket krem eller vaniljesaus til