Sukkerfri vaniljekrem eller kesam/gresk yoghurt med litt søtning er også to alternativ. Blåbærpai er en av dei bedre kakene etter mi meining, og eg har laga en litt sunnere variant som eg vil dele med dere
Den er veldig god aleine, men mange synes det er godt med vaniljeis eller vaniljekrem som tilbehør. Da kan du jo lage sukkerfri og mager vaniljeis etter denne oppskrifta, eller sukkerfri (og alternativt melkefri) vaniljekrem etter denne oppskrifta
Ettersom niesen min og jeg var helt på bærtur opp til flere ganger i høst ble det ganske bra med blåbær i fryseren og hvilken bedre ting å bruke bæra til enn blåbærpai
Smakar fortreffeleg lunka, med god vaniljeis til. ) Men den virka ganske plain og kjedeleg, så for å pimpe den opp litt, brukte eg også vaniljekrem og ferske blåbær
Legg bærene oppå vaniljekremen. 1 pk ferdig vaniljekrem / eller bruk denne oppskriften5 dl blåbær ( 1 pakke i frysedisken / eller plukk dem selv )3 ss sukkerVaniljekremen smøres ut i bunnen av paiformen. 100 g smør (smeltes)100 g mel100 g havregryn (lettkokt)100 g sukkerAlt smuldres sammen og legges oppå blåbær/vaniljekrem. Server lunken med vaniljeis 1 pk ferdig vaniljekrem