Fortvil ikke, her er gratinerte blomkålbuketter. Gratinert blomkål. 1 blomkål3 dl hvetemel2 egg3 dl brødrasp1 dl parmesan1 dl cheddar eller annen ost Olivenolje. Del blomkålen i buketter og skjær stilken i biter - kjør de i micron i 3 minutter eller kok de i 4 minutter. Hell av vannetHa mel i en bolle, vispet egg i en annen og brødsmuler med raspet ost i den tredjeDypp hver bit først i hvetemel, så i egg og avslutt med brødblandingenLegg bitene på en smurt stekeplate/bakepapir og drypp litt olivenolje overStek blomkålen i ca 30 minutter eller til de er gyllenbrune. 0 1 blomkål
Er du som meg veldig glad i blomkål tror jeg du vil like denne gratengen her, den er virkelig god og kan hvis du vil, enkelt gjøres om til en vegetarrett ved å sløyfe bacon
Den kritthvite, norske blomkålen er en delikatesse i seg selv. Blomkål med ostesaus og bacon. Hell sausen over blomkålhodene, og strø resten av osten på toppen
1 blomkål1 agurk, i små biter1 rød løk, finhakket1 boks cherrytomater, delt i to100 gram tørkede aprikoser, hakket i små biter1 neve med cashewnøtter, hakket i små biterDressing. 1/2 dl olivenoljesitronsaft av 1/2 sitron1 håndfull frisk myntesalt og pepperKjør blomkålen godt i en hurtigmikser, bland så sammen alle ingredisene til salaten. Godt som tilbehør, vi hadde de sammen med aubergineruller (ikke rawfood) 1 blomkål
Det er nå blomkålen er på sitt beste, det er nå vi skal fråtse i en nydelig og næringsrik grønnsak. Blomkål er mager mat og har et høyt innhold av mineraler og vitaminer som kalium, natrium, kalsium, C vitaminer, magnesium også litt jern og den er fiberrik og mettende
Akkurat nå ligger det kritthvite, nydelige blomkål i hyllene i den butikken jeg handler i, så nå gjelder det å bruke masse av denne nydelige grønnsaken mens de er på sitt beste
Enten så småler du litt for deg selv når du leser dette…eller så tenker du…er det SÅ enkelt, akkurat slik som meg da jeg satte den ferdige, helt hjemmelaga blomkålsuppen på bordet
Noen vil ha poteter til, men selv synes jeg det er nok med masse blomkål. Kok blomkål i rikelig vann tilsatt litt salt til blomkålen er nesten kokt, den skal være litt fast når du slår av vannet
Når jeg skal lage "ris" av blomkålen, bruker jeg en food processor. Jeg skjærer først blomkålen i små buketter, og kjører små porsjoner om gangen til "ris"
Det er nå det er tid for blomkålsuppe, det er nå blomkålen er så kvit og fin at den ser ut som om den er malt, og det er nå blomkålen smaker aller best