Klem deigen utover bunn og kanter på formen. Her har du en kjempegod blåbærpai med smuldretopping som smaker deilig av kanel og pistasjnøtter (andre nøtter kan også brukes)
Bunn. Trykk ut i bunnen av kakeformen og sett kaldt, gjerne i fryser. Fordel fyllet jevnt over kakebunnen, pynt med hele blåbær til slutt og sett i fryseren til alt er stivnet
Blir ekstra god med vaniljekrem i bunn, og taper seg heller ikke med is ved siden av. Paibunn. Stikk med en gaffel i bunnen og legg et ark bakepapir over
Å lage paibunnen går kjapt, selve fyllet er også kjapt å lage. Denne paien er ikke som vanlig søt blåbærpai, den inneholder også pasjonsfrukt, litt bringebær og hakkede valnøtter som gir tyggemotstand
Alle mennesker med respekt for seg sjøl burde kunne lage en digg blåbærpai. Legg bringebær og blåbær i bunn (her kan man selvfølgelig justere blandingsforholdet og mengden litt)
Løft leiven over i formen og klem deigen godt ut i kanten og ned i bunnen av formen. Paibunn. Kjevle 2/3 av deigen ut så stor at den dekker bunn og kanter av formen