Pakk deigen sammen ved å trekke kantene inn mot mitdten, trykk så sammen deigen i bunnen så den blir helt lukket, forme den til litt med hendene til en rund bolle Sett bollene i en ildfast form inntil hverandre
Deigen skal vera smidig, glatt og gjerne bittelitt klissete. Nokon gonger må skillingsboller, brunsvidde og sjokoladeboller få seg ein pause, og då klinker eg til med store saftige hveteboller
Det gjør bollene ekstra myke og gode, men du kan også lage disse bollene med annen type gjærdeig. Jeg bruker her fransk hvetedeig, der mykt smør eltes inn i deigen
Det gjør bollene ekstra myke og gode, men du kan også lage disse bollene med annen type gjærdeig. Jeg bruker her fransk hvetedeig, der mykt smør eltes inn i deigen
Hvetedeig. Ha de tørre ingrediensene i bakebollen og bland dem sammen. Nå virker nok deigen noe fast, men når det myke smøret eltes inn i små porsjoner blir den helt perfekt
Denne deigen er en fin grunndeig til søt gjærbakst, og kan bakes ut som kanelsnurrer, boller med eller uten rosiner, skolebrød, julekakeboller med rosiner og sukat, og kringle
Tilsett mer mandelmel viss bolledeigen blir veldig våt og klissete. Disse bollene ble bare helt nyyyydelige gode, myke og deilige og smaker virkelig som BOLLER selv om de er lavkarbo