Hjemmebakt brød er å blir tusen ganger bedre enn det du kjøper på butikken. Men jeg skal innrømme at jeg har prøvet og feilet noen ganger før jeg fikk til et saftig brød, med god skorpe
Enkelt eltefritt brød med bygg. Ikke fullt så godt som grovbrødet, men grovere enn mange basisbrød. I henhold til Brødskala-kalkulatoren til Opplysningskontoret for brød og korn ender du opp med et halvgrovt brød med denne melblandingen
så kjekt å kunne sende med barna hjemmelaget brød. varm vannet til det er fingervarmt (37 grader) og smuldre gjæren ut i vannet. del den i 2, elt den godt å form den til avlange brød. legg brødene i smurte 2 liters former dekk formene med ett klede å sett dem lunt i 35-40minutter når brødene er ferdig hevet, pensler du dem med sammenvispet egg og snitter forsiktig ett eller flere snitt med en skarp kniv. stek brødene på nederste rille ved 200 grader i 50-60 minutter å avkjøl på rist
Skjær gjerne noen snitt i toppen av brødet så du unngår sprekker. Oppskriften gir 3 brød. Kna deigen littegrann før du deler den i 3 deler som du putter i hver sin 2 liters brødform. Etterhev i 1 time og stek deretter på 200 grader i 1 time
En av mine kjære søstre er bare så glad i Foccacia brød. Stek ved 215 grader i 15 - 20 minutter. Dette er en variant som er kjempelett å lage, og det smaker utrolig godt
Sett stekeovnen på 250 grader, sett inn jerngryten og når ovnen er varm tar du ut gryten og "velter" brøddeigen i gryten. Ha brødet ut av formen med en gang og avkjøl på rist 325 gram hvetemel
Hjemme hos oss er dette brødet en favoritt. Til et brød trenger du. Kle en brødform med bakepapir og stekes på over og undervarme 180 grader 60 minutter