Form Brødenemed godt med mel på hendene. Saftige deilige brød. 1 liten ts bakepulver. 1/4 ts natron. Ca 17 dl Finax fin brødmix/ ( evt ett annet egnet mel til brødbaking ( melmengden kan da variere noe, deigen skal være som "grøt" ). 1) Fyll opp med passe varmt vann i en tom melkeboks ( 1 liter) og ha dette i mikseren sammen med bris og smeltet smør. 2) Tilsett våtgjæren i biter og havregrynene blandet mednatron , salt og sukker. 3) Tilsett så grov mix i blandet bakepulver og la mikseren gå ett minutt til. 5) Kle 4 egnede brødformermed bakepapir og fordel deigen i formene med en stor skje ( jeg brukte her 3 stk brødformer på 1,5 liter og en liten kakeform 20 x 30 cm). 6) Hev brødene i ca 45 minutter. 7) Sett så Brødene inn i kald ovn og sett temperaturen til 175/180 grader varmluft. 1 liten ts bakepulver. 1/4 ts natron. Ca 17 dl Finax fin brødmix/ ( evt ett annet egnet mel til brødbaking ( melmengden kan da variere noe, deigen skal være som "grøt" ). 1) Fyll opp med passe varmt vann i en tom melkeboks ( 1 liter) og ha dette i mikseren sammen med bris og smeltet smør. 2) Tilsett våtgjæren i biter og havregrynene blandet mednatron , salt og sukker. 3) Tilsett så grov mix i blandet bakepulver og la mikseren gå ett minutt til
Hell i det tørre og rør det inn, ikke miks det inn ellers blir det en røre og ikke en deig. Ikke fordi vi skal ha kake hver gang, men det er viktig at man faktisk tar seg tid til de man jobber sammen med og unne seg litt pauser inni mellom
Jernpanna smøres godt med fett (talg, smør eller kokosfett). Pannen settes i en varm stekeovn og brødet blir til en tung og litt smuldrete "kake" med en knasende skorpe
Derfor er det med stor glede at jeg kan dele oppskriften på dette saftige og smakfulle bananbrødet som er søtt uten sukker og ikke tilsatt hverken smør eller olje
Bland alt utenom natron og bakepulver i en bakebolle. Flate brød stekt på takke, stekepanne eller varm stein for den saks skyld er den eldste brødtradisjonen, og jeg synes takkestekte brød smaker fantastisk godt
Disse bakte to ganger italienske småkaker er svært kjent i verden, disse jeg har laget denne gangen, med sjokoladesmak er ikke så veldig vanskelige å tygge på, men vær forsiktig når du biter i dem … italienerne har en veldig smart måte å spise dem, bare dypt dem i krus med kaffe for et par sekunder, og de vil ble myke og møre
Dette bananbrødet har jeg servert og gitt i vertinnegave i hele desember med stort hell. Omregningene har ikke alltid endt i triumf, men nå er altså mine dager med kalkulator på kjøkkenet blitt historie