Brød som ikke skal knas oppskrifter

Kjempegodt og enkelt brød

Kjempegodt og enkelt brød

Et brødsomikke trenger å knas, som er luftig inni og sprøtt utenpå. Brødetskal steks i en gryte (eller romertopf) som har lokk og som tåler høy varme
Sukkerfritt julebrød med spelt

Sukkerfritt julebrød med spelt

bildene viser kun halve brødetsom var igjen, så det er ganske stort. La deiga elte på lav hastighet i nokren minuttter før rosiner tilsettes og knas godt inn i deiga

Raw knekkebrød

Linfrøene blir til en fin gele som beholdes som den er, mens solsikkefrøene skylles. Liker du de helt superknasende kan de sikkert så litt lengre
Surdeigsbrød av rug - no knead, part II

Surdeigsbrød av rug - no knead, part II

I dette tilfellet skal det heller ikkeknas, men metoden som brukes er en såkalt  brett og hvil metode etter filosofien fra Jim Lahey fra New York Times, som vel også var den første formidleren av ordinært no knead bread
Allergivennlige chiascones

Allergivennlige chiascones

Alfa omega for at eg skal spise ei typisk brødmåltid, vanligvis fordrar eg ikkje brød/rundstykker/scones - men dei få typane eg liker må smake skikkelig og vere sprø
Gnocchi med pesto

Gnocchi med pesto

- Server gjerne sammen med godt brød, olivenolje, spekemat, grillmat eller bare naturell. - Ha deretter oppi litt og litt hvetemel til det blir en deig somikke er klissete, og som kan knas lett
Søte hvetelengder.....Himmelsk....

Søte hvetelengder.....Himmelsk....

Det ser ut som et brød. Det ER ikke et brød. Rull sammen rektanglene, og vri pølsene før du legger dem i to smurte brødformer
Eltefritt brød

Eltefritt brød

Godt blir det, nesten som et franskt bondebrød med sprø skorpe. ¤ Du må få plass til alle tre brødene på en og samme bakeplate for de skalikke heves mer, men stekes med det samme
Innholdsrikt brød

Innholdsrikt brød

Videre tilsett hvetemel til passe fast brøddeigsom kan knas og formes på arbeidsbenken. Avkjøl brødet på rist og gled deg til en skikkelig blings
Smakfult brød med øl og rødløk

Smakfult brød med øl og rødløk

Fungerer like bra somsuppebrødsom med brunost, for ikke å snakke om med blåmuggost og honning. Ha deigen tilbake i bakebollen som er smurt med olje
Gnocchi – ikke så vanskelig å lage selv

Gnocchi – ikke så vanskelig å lage selv

Jeg serverte gnocchien i en tomatsaus, med Foccacia-brødsom tilbehør. Hvis du i tillegg lager litt hjemmelaget aioli til brødet, så blir dette en perfekt vegetarrett
Meny med tandoori-kylling

Meny med tandoori-kylling

Nan-brød lages som en gjærdeig, som står og hever en stund på vanlig måte. Og det er slettes ikke vanskelig å lage nanbrød selv
No-knead ciabatta rundstykker

No-knead ciabatta rundstykker

Deigen er såpass klissete at man uansett ikke får knadd den og det er denne fuktigheten i deigen som gjør at man til slutt får en rustikal skorpe på brødet
3 store glutenfrie grovbrød

3 store glutenfrie grovbrød

Bruk en fast slikkepottsom du dypper i lunkent vann. Smør godt, det er irriterende med brødsom setter seg fast i formen
Fruktbrød

Fruktbrød

Det er en klissete deig, men den skalikkeknas eller heves fordi den bakes med natron som hevemiddel og ikke med gjær
No-knead bread.

No-knead bread.

Dette brødet blir hos oss mye brukt som tilbehør til supper og salater. Bland alle ingrediensene sammen (deigen trenger ikkeknas slik man gjør med vanlig brøddeig, ingrediensene skal bare røres sammen)