Oppskriften nedenunder er sterkt inspirert av Chili con Carne a’la Jamie, mens framgangsmåten for loffen er å finne i gode, gamle «Fra boller til burritos«
Fyll de varme tortillaene med kyllingfyllet og brett sammen. 400 g kyllingkjøttdeig1/2 løk1 pose tacokrydderca 1 dl vann1 glass tacosaus1 liten boks maiskorn1 hakket rød paprika1 dl revet hvitost8 tortillaGuacamoleVarm tortillas i ovnen som anvist på pakken Stek kjøttdeig i smør eller olje sammen med løken. Legg burritosene i en smurt ildfast form Strø over ost og stek på 225 grader til osten har smeltetServer med f. 400 g kyllingkjøttdeig
Burrtios er en herlig meksikansk rett, som jeg ble introdusert for gjennom heimkunnskap-boka "Fra boller til burritos" for maange år siden, da min lillesøster Helga hadde såkalt hjemmedag
Pensle mais- eller hvetetortillas med margarin. Brun kjøttdeig, løk og hvitløk i olje. Fyll kakene med kjøttsaus, rull sammen og server med rikelig salat, paprika, syltet chilipepper eller agurk og rømme
tomater, gjerne med chili. Legg i kjøttdeigen i ganske varm stekepanne, ellers blir den bare kokt. Tørket chili er sterke saker, begynn med bare en, knus den med fingrene
La putre noen minutter og smak til med evt mer krydder, chili og hvitløk. Tacokrydder6 Tortilla lefser1pk kjøttdeig 1 løk i terninger1 grønn paprika i terninger1 boks hermetiske tomater1/2 boks røde bønnerrød chili (ca 5cm)1-2 fed hvitløkca 1/2 lime, pressetlitt revet ostTilbehør. 1pk kjøttdeig
Brun kjøttdeig i en panne, tilsett tacokrydder, og sett til side. Ingredienser burritos. Fyll tortillaene og legg dem med skjøten ned i en ildfast form
Og bytt gjerne ut kjøttdeigenmed din egen fyll. Siden det var flere nevøer og nieser i nærheten, byttet hun om banneordene med nettopp “chimichanga”, som betyr noe sånt som “en eller annen greie”, eller på engelsk, “thingamagig”