Passer perfekt til nydampetasparges eller andre retter som krever en tykk og god saus. Fyll en stor kjele med en cm vann og litt salt (det skal ikke dekke aspargesen, bare være i bunn)
Mens rosenkålen damper, skreller du asparges og legger de oppi kasserollen. Når rosenkålen og aspargesen er ferdig, taes de ut av kasserollen og over i en ildfast form
I dag skal jeg prøve meg på å dampeasparges. Fikk kjøpt frisk asparges fra butikken i finland. Heldigvis var jeg bare oppe en gang i natt og har sovet helt til halv åtte
Aspargesen må være tørr for å «trekke til seg» vinaigretten, dvs du kan dampe opp litt etter at du har kokt den og silt av vannet (eller legge dem i en tøyserviett eller kjøkkenpapirog tørke dem)
Grønn asparges kan både grilles, kokes, dampes og stekes. Denne uken har Rimi hatt salg på grønn asparges, og i den forbindelse vil vi dele med dere en oppskrift på omelett med asparges
Sukkerertene og aspargesene kan være hele. Så du får ikke bare en sprø og gylden utside, men takket være dampens bevarende egenskaper, blir maten saftig og god på innsiden