Tilsett rømmen og kjør videre så deigen samler seg. Mørdeig. Her har du en kjempegod blåbærpai med smuldretopping som smaker deilig av kanel og pistasjnøtter (andre nøtter kan også brukes)
Så, det du trenger tildeigen er (bland det våte og tørre hver for seg først). Denne paien laget jeg med smuldrelokk, men jeg syntes lokket ble litt vel søtt- så neste gang tror jeg bare at jeg lager litt mer deig, og lager et gitterlokk i stedet
Trykk deiga godt nedi formen og oppover kantane. Med utgangspunkt i mammas tradisjonelle oppskrift gjorde eg justeringer og resultatet smakte tilsvarande ekte vare
Tildeigen. Slik lager du paideigen. Til fyllet. Ha mel, sukker og smør i en foodprosessor og kjør raskt sammen til alt smuler seg og du kan kna det sammen til en deig på benken
-Smuldre sammen smør og mel, ha i vannet og kna sammen til en fast deig. -Prikk deigen med en gaffel. -Tilsett frossne blåbær og rist i bollen slik at bærene dekkes helt
Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt, med kjøkkenmaskin til du får en glatt, fast deig. Fordel deigen i formen og trykk den godt oppover slik at den fordeles jevnt i hele formen
Lisbeth Solheim AS | -ny energi, ny glede, nytt liv
Behold litt deigtil å smuldre over som topping. Lag deigen etter anvisning på pakken søt paideig. Også hjelper det helt klart med litt blåbærpai – for det å gjøre kjæresten lykkelig og få han til å smile over nybakt kake – det gjør godt – både for han, for forholdet, og ikke minst for meg
Bland med hendene en paideig av mel, havregryn, søtning, smør og yoghurt. idag laget jeg en blåbærpai med en litt sunnere vri, jeg liker å eksperimentere litt når det kommer til oppskrifter og denne paien er blitt noe sunnere enn vanlig pai som har høyt innhold av sukker og fett
Uansett, denne paideigen skal hverken eltes mye eller kjevles og er derfor enkel å lage. Etterpå er den sakte men sikkert blitt endret til en variant som jeg synes smaker bedre
Tilpaideigen trenger du. Dekk deigen og sett den i kjøleskap minst en halv time. Blåbærpai er godt enten du baker den til dessert eller servrer den til kaffen
Sett kaldt en stund før deigen trykkes ut i en paiform. For noen uker siden var jeg på Matvrak hos ei venninne hvor vi fikk servert en fantastisk blåbærpaitil dessert