For å ta rester av ris, så gjelder det å avkjøle den fort etter middag, legg den gjerne utover et fat eller lignede så den blir fort nedkjølt (se tips HER)
egg. Har du risrester i kjøleskapet, så er dette en av løsningene til å bli kvitt dem. Pisk eggene lett i en bolle sammen med en klype salt og litt vårløk
Det eneste som var igjen var litt ris, men jeg hadde bacon og egg og jeg smelte alt i hop. Datteren min som allerede hadde spist syntes dette var så godt at hun oppfordret meg å legge det ut på bloggen siden dette var "kongemat"
Det er ikke nødvendig med kjøtt da man i grunn kun trenger litt grønnsaker og egg. Stekt ris er en rett som rett og slett er fantastisk til å bruke opp rester av mat, mye likt våre retter lapskaus og pytt i panne
Er denne retten for lite fotogen til å legga ut på bloggen. Restar av ris. Eg slettar ikkje innlegget, men det kan jo kanskje vera responsen fører til at lista blir lagt høgare eller lågare ved eit anna høve
Hell i vispet egg og rør samtidig som du tilsetter mer og mer av risen inn i egget. Kok risen dagen før eller i alle fall såpass lang tid før at den rekker å bli kald
Pisk eggene sammen og stek dem lett i woken. For meg er stekt ris litt latmannsmiddag. Ofte lager jeg for mye ris og stort sett alltid blir det restemat-middag, altså stekt ris, dagen derpå
Rør godt om, og legg på et lokk. Og vet du, – stekt ris – , eller «Fried rice” som retten heter på engelsk, går for å være en av klodens mest populære middager