Det vil si at du skiller eggene på forhånd og legger dem i skåler. Gikk meg en tur i går og lagde sufflet eller formen omelett som Hobbykokken kaller det, tok utgangspunkt i hans oppskrift byttet bare muskatnøtt med chipotle og Jarlsberg ost med Mozzarella ost
Først må man skille eggene, dvs. at man må knekke egget ,og skille eggeplommen fra eggehviten. Ikke kast eggehviten, den kan du bruke til andre ting som i en grateng, sufflé, pavlovakake eller rett og slett i en omelett, viste du forresten at man kan fryse eggehvite
Først må man skille eggene, dvs. at man må knekke egget ,og skille eggeplommen fra eggehviten. Ikke kast eggehviten, den kan du bruke til andre ting som i en grateng, sufflé, pavlovakake eller rett og slett i en omelett, viste du forresten at man kan fryse eggehvite
Husk at egg har lang holdbarhet hvis du skal bruke dem i eggerøre eller lignende, men dersom du skal posjere, lage suffle eller andre retter som krever mye fra egget så er det viktig at de er så ferske som mulig
Til slutt vendte vi i de stivpiskede eggehvitene. Vi helte det over i en stor bolle og blandet inn 8 eggeplommer, en om gangen. Når eggene var rørt ut i deigen hadde vi i frøene fra en vaniljestang, ca 100 gram sukker, en dæsj Cognac, 60 gram hakkede mandler og friske, moste jordbær
Skill eggene. Pisk eggeplommene med sukker. Pisk eggehvitene stive, men ikke tørre. Bland halvparten av eggehvitene i røren og hell i smurt form (suffléform)
Skill eggene og rør inn eggeplommene i røren. Server suffleen samme øyeblikk den kommer ut av ovnen. Smelt smøret i en kjele, tilsett hvetemel og spe med fløte