Einer i øl oppskrifter

Norsk ost og øl i verdensklasse

Norsk ost og øl i verdensklasse

Som følgere av bloggen min har oppdaget, er jeg veldig glad i seterkost, som jeg helst nyter over to tusen meter i alpene
Grill me tender

Grill me tender

Man kan også bruke trefliser fra eik, einer, eple, kirsebær og andre typer løvtre, men styr unna furu, og andre tresorter som inneholder kvae eller harpiks

Humlesil, ølhøne og ølboller

I Norge har ølbrygging lange tradisjoner, og det var iperioder påbudt på alle gårder å brygge øl. På bildet over ser dere en humlesil (AAM

#145 Julealu

Jeg rakk ikke å gå i skogen etter einer, så de ble uten einerlåg denne gangen. Fatene er faretruende lette og jeg har ingen nye å kople på øleskapet

Batch #55: Garm Vikingbjor

Jeg har lenge hatt lyst til å prøve et ølinspirert av de gamle bryggemetodene, med blant annet einer, tilsvarendeHaandbryggerietsNorwegian Wood
Elgstek i mars.

Elgstek i mars.

Av øl, så vil jeg ha Lervig Rye IPA. Det er jo ikke akkurat viltsesong nå. Men, for en stund siden ble jeg spurt om jeg kunne lage elgstek

Øl fra Inderøy.

Aromaen er ganske kompleks og har toner av malt, noe frukt og humle, også tre, einer og harpiks, et hint av krydder, kanskje også et lite anstrøk av røyk

Mer øl og bryggerier.

  Dette ølet hadde en naturlig røykfylt smak og det meste av det, ble krydret med einer. Mer øl og bryggerier

Øl av sirup (Møre og Romsdal)

Dette ølet ble imotsetningtil det vanligeølet, brygget av kvinnene. Sil det hele og tilsett sukkeret og sirupen som røres godt ut

Stjørdalsøl (Nord-Trøndelag)

Så må det hentes einer. Skal det bli godt Stjørdalsøl, må man ha fullmodent og velberget, godt bygg å lage malt av

Havrestout på fat

Neste ølblir et mer tradisjonelt norsk øl med røykmalt og einer. Nok en gang ble gjæren vasket, slik at jeg kan bruke den til et nytt øl

Vossa-øl (Hordaland)

Start bryggingen med å slå kokende vann, kokt med einer, over maltet i en passende stor tønne. Når vørterølet er ferdigrent må det kokes godt, opptil flere timer

#142 Biebjor

) Jeg var en tur ute i skogen i går og sanket litteinerkvister (tuppene med mest nåler, og mindre tre og bær), og tidligerei uken lagde jeg en gjærstarter med kveik fra Hornindal

#174 Bartealu

Jeg ville gjøre det skikkelig, med einerlåg, men det krever littinnsats. Norsk Folkemuseum lånte maltmøllenmintilknusing av malt tiljuleølbryggingen som de viser frem der