I dag skal du få oppskrift på en enkel hverdagsdessert. Is med appelsin og rødvinssaus. Sausen kan lages ferdig en dag eller to i forveien slik at du enkelt kan sette sammen denne desserten
Til andbryst liker jeg best rødvinssaus, og den lager du best selv. Fordelen med hjemmelaget rødvinssaus er at jeg bare bruker 2,5 dl av vinen i sausen, så da blir det litt kos med vin til maten også
Rettipannen rødvinssaus. Denne retten ser veldig «avansert» ut…men den er overraskende enkel å lage siden den kun inneholder 3 komponenter i tilegg til saus som kan lages dagen før for å få mindre å gjøre selve dagen
Fremgangsmåten er enkel. Helstekt lammelår med ovnsbakte grønnsaker, potetgrateng og rødvinssaus. Verdens beste pinnekjøtt kokt på mandepotetrist med vørterøl
Saus kan være så enkelt som brunet smør – helt greit til biff når du har lite tid, jeg hadde en rest rødvinssaus som jeg brukte, men skal du lage den spesielt til denne retten må du starte i forvegen, det tar litt tid…
Kvelden var viet til Chefs Gourmet Club og vår selvpålagte utfordring var enkel denne høstkvelden. Helstekt hjortefilet med glaserte rotgrønnsaker, kremet sopp og rødvinssaus med sjokolade
Jeg velger meg en rødvinssaus. I går var det Mortensaften, og i dag er det Mortens helgendag. Og havnet dagen på en hverdag, så ble den normalt lagt til første søndag etter helgendagen
Entrecote smaker også fantastisk godt med sjalottløkkrem og rødvinssaus til, bare nevner det. Når jeg surfer etter mat på nettet så er jeg oftere på leting etter enkle oppskrifter på sauser, salater og annet tilbehør enn jeg er på hele middagsretter, for på den måten jeg kan plukke og mikse og sette sammen middag etter min egen gane, tid og lommebok
Når skankene nærmer seg å være ferdig, lager du en enkel søtpotetmos (Oppskrift under). braisering, braisert kjøtt, braisert lam, brasering, festmat, festmiddag, hvordan braisere, julemat, lam, lam og rødvin, lammekrydder, lammemarinade, lammesesong, lammeskank, lammeskank med tilbehør, langtirstilberedning av lam, langtirstilberedning av lammeskank, matvin, norsk festmiddag, nyttårsmat, påskemat, rødvin, rødvinsbraisert lammeskank, rødvinssaus, rosmarin, søtpotetmos, sennep, Skank, skank av lam, tilbehør til lam, tilberedning av lam, timian, trimming av lammeben